RICARD PÉREZ MIÑANA

marc-banuls-deportistas-07
La pràctica d’esport ha estat sempre present en la meva vida, començant pels esports als que jugàvem en l’escola, passant pel ciclisme que em va tenir ben ocupat dels 11 als 21 anys, i acabant per ara en el trail running. Puc dir que es una part més de la meva forma de ser i estar.

Em vaig enganxar al trail running just com a vàlvula de sortida de la saturació en la que em trobava després de practicar ciclisme amb un poc de nivell, era i es una manera d’alliberar tensió, gaudir del companys i del terreny de muntanya.

El pas a les distàncies ultra no es va produir per cap planificació específica, el va marcar una xerrada informal amb el meu oncle, una cursa solidaria com es l’Intermon Oxfam Trailwalker i un bon amic que m’ha motivat per seguir fent proves. Vaig anar a la primera prova de 105km sense saber on estava ficant-me, vaig patir molt, ara be, recorde que quan vam passar la meta no m’ho podia creure, no estava content, estava el que hi ha després, i tot això junt amb les sensacions que vaig tenir dies després i que continue tenint en acabar cada cursa, es impressionant veure que ets capaç d’assolir cadascun dels reptes que t’auto-imposes, que has passat per damunt de pre-suposades barreres físiques i psicològiques, i també comprovar que l’esforç que realitzes cada dia te retorn.

No puc aconsellar a ningú que comence en el Trail running com ho vaig fer jo, es a dir amb improvisació i sense cap mena de preparació física i control del cos, ja que l’experiència en lesions i decepcions en forma de retirada que he patit fins la darrera temporada (on m’he ficat en mans de professionals) posa de manifest que una activitat ben planificada i controlada permet la pràctica d’un esport més saludable a nivell físic i psíquic amb independència de marques i resultats.

En l’ últim any he confiat la preparació física a Marc Bañuls, tot junt amb la revisió i prova d’esforç de la Clínica Quirón de València; pel que fa a Marc, no puc estar més content i agraït pel seu treball e implicació, he de dir que els entrenaments que ha planificat i m’ha exigit mitjançant el control del treball realitzat setmanalment, l’estratègia de les curses que ha pensat, marcat i explicat unes setmanes abans de l’event, i com no, la motivació que m’ha transmès per superar els moments més complicats i per buscar sempre millores quan tot rodava be, m’han permés assolir tots els reptes que s’havien plantejat en la temporada (La Perimetral de Benissa, Quixote Legend, Ultra Trail Zugspitz, Ultra Trail DesafioSomiedo, Botamarges i Master Trail de Xiva), i en especial, veure una millora progressiva de la condició física i psíquica al avançar la mateixa.

La propera temporada tenim un bon repte com a objectiu principal, l’Ultra Trail Mont Blanc, junt amb objectius importants per mi com son La Perimetral i La Quixote Legend, i per tractar d’aconseguir-los no tinc cap dubte que he seguir controlant periòdicament l’estat del cos, i en especial, que he de seguir la planificació i consells de Marc.

Ricard Pérez Miñana